Menu

Narziss I Hildegard I Goldmund van GRAVen te zien in Amsterdam

29 maart 2018

Op 18 maart ging Narziss I Hildegard I Goldmund van GRAVen / Marijn Graven in première tijdens Festival Cement.
Van 5 t/m 7 april is de voorstelling te zien in Amsterdam bij Frascati.

‘Werp je blik op de zon. Zie de maan en de sterren. Vergaap je aan de schoonheid van de groene aarde. En denk dan na.’ (Hildegard von Bingen)

Narziss en Goldmund, door Hermann Hesse geschreven in 1930, is het verhaal over de complexe vriendschap tussen twee middeleeuwse monniken die elkaars tegenpolen lijken te zijn. Hildegard von Bingen, geboren in de middeleeuwen, en vanaf vroege volwassenheid levend als non, verwerft roem op het gebied van religie en kosmologie, wetenschap, poëzie en plantkunde. Waar Hesse ons twee uitersten van de mens toont, lijkt Hildegard deze beide kanten in zich te verenigen.

Regisseur Marijn Graven plaatst Hildegard tussen de twee beroemde romanpersonages, om te ontdekken hoe hart en hoofd, logos en eros, het mannelijke en het vrouwelijke te verenigen zijn. Samen met de acteurs, vormgever, componist en het publiek gaan we in een muzikale zwerftocht op zoek naar onszelf in de ander.

‘De sfeerbepalende en sturende rol van klank en belichting fascineert. De theaterwetten en -ingrediënten blijven een prachtig bouwpakket.’ ★★★ Theaterkrant
‘De regisseur wil het publiek vooral medeplichtig maken aan wat er op de vloer gebeurt. In Narziss | Hildegard | Goldmund is ze daarin met glans geslaagd.’ scenes.nu

concept & regie Marijn Graven decor- & kostuumontwerp Maartje Prins tekst & spel Babette Engels, David van Uuden, Jordy Vogelzang, productie Geertje Spaan geluidsontwerp & muziek George Dhauw fotograaf Maartje Prins een coproductie van Festival Cement en Het Zuidelijk Toneel ondersteund door PLAN Brabant.

Meer nieuws..

Platform TalentHub Brabant gelanceerd

Lees verder..

Ogentroost in Breda

Lees verder..

Programma Festival Cement 2019 bekend

Lees verder..

SEASONING WINTER

Lees verder..

Oude bekende, maar met een nieuwe naam

Lees verder..

PLAN makers op Theaterfestival Boulevard

Lees verder..

SEASONING SUMMER van United Cowboys

Lees verder..

Narziss I Hildegard I Goldmund van GRAVen te zien in Amsterdam

Lees verder..

Veel werk van PLAN-makers te zien tijdens Festival Cement

Lees verder..

V in Moving Futures

Lees verder..