Menu

Broedplaats Eindhoven

Broedplaats Eindhoven bestaat uit Seasoning van United Cowboys en thinX van Parktheater Eindhoven.

In 2013 heeft United Cowboys letterlijk haar deuren opengezet. Er was en is nood aan productieplekken en aan artistieke begeleiding. Het werkpand van United Cowboys aan de Kleine Berg in Eindhoven biedt nu ruimte voor onderzoek, ontmoeting, uitwisseling en presentatie. Het concept Seasoning heeft zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Het was een heel nieuw concept, waarin alternatieve werk- en presentatievormen voorop stonden en staan. We constateren dat ook uitwisseling tussen kunstenaars uit verschillende regio’s inspirerende werksessies oplevert. Seasoning heeft zich ontwikkeld van bescheiden werkplek en podium tot platform voor dans/ performance in samenwerking met andere kunstvormen.

2018-2019 is het zevende seizoen van thinX. Onder thinX valt een aantal projecten die te maken hebben met het theater van de toekomst, waaronder ook het ondersteunen van jonge makers.

Binnen thinX gaat het Parktheater een verbinding met makers aan voor meerdere jaren, gemiddeld drie tot vier. Ieder jaar wordt echter geëvalueerd of thinX nog de juiste plek voor de maker is. Verschillende makers hebben inmiddels het traject doorlopen en er zijn een groot aantal producties gerealiseerd, vooral gericht op de kleine zaal. Binnen thinX worden nu ook coproducties van jonge makers voor de midden- en grote zaal gerealiseerd.

Contact Broedplaats Eindhoven

Voor Seasoning: Pauline Roelants (artistiek leider United Cowboys)
paulineroelants@united-c.nl
Voor thinX: Iselle Claassens (programmering & projecten Parktheater Eindhoven)
claassens@parktheater.nl

Agenda

Toon alles Nu 2019201820172016201520142013 PLAN

Michèle Rijzewijk | Mies-en-Scène – EHV -> BCN

Broedplaats Eindhoven
Pand P
Eindhoven

Hanna van Mourik Broekman | TG Nomen – Stormkamer: de Rechtbank

Broedplaats Eindhoven
Pand P
Eindhoven

Anne van der Steen – Harten 10 hoog

Broedplaats Eindhoven
Pand P
Eindhoven

Simon Bus – Chopping a sweet olive

Broedplaats Eindhoven
Pand P
Eindhoven