Menu

Makershuis Tilburg

Makershuis Tilburg is een samenwerking tussen De Nieuwe Vorst, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Theaters Tilburg en Festival Circolo. Samen vormen zij dé broedplaats voor talentontwikkeling binnen de disciplines dans, theater en circus in Tilburg.

Makers die hun plek vinden bij Makershuis Tilburg zijn afgestudeerd aan een kunstvakopleiding in theater, circus of dans en maken eigen werk. Ze hebben een band met Tilburg of willen die opbouwen. Aan deze makers biedt Makershuis Tilburg een traject op maat dat kan bestaan uit zakelijke ondersteuning, financiële middelen, onderzoeksruimte, residenties, toonmomenten en/of artistieke begeleiding. Als maker van Makershuis Tilburg begeef je je in een uitgebreid, multidisciplinair netwerk van podia, producenten én (bovenal) medemakers. Tijdens diverse bijeenkomsten kom je hiermee in contact.

Een redactieraad selecteert makers en gaat met hen een begeleid traject aan. In deze redactieraad is expertise op het gebied van alle disciplines aanwezig. Je kunt door één van de partners worden aangedragen, maar je kunt ook zelf een trajectvoorstel of onderzoeksvraag insturen via ikwilmaken@makershuistilburg.nl. Je aanmelding komt dan terecht bij de producent van Makershuis Tilburg. We bespreken samen of jouw plan past binnen Makershuis Tilburg en al dan niet kan worden voorgedragen aan de redactieraad. Bij de selectie is er bijzondere aandacht voor interdisciplinariteit.

Makershuis Tilburg biedt per half jaar ruimte aan ongeveer vijf makers uit verschillende disciplines en in verschillende fases van hun makerschap. Het resultaat van een traject kan verschillend zijn, maar altijd is er sprake van een (tussentijdse) presentatie. Makershuis Tilburg organiseert onder andere Prejavu-avonden waarop makers hun werk of onderzoek delen met publiek.

Kijk voor makers en actuele informatie op de website.

Contact Broedplaats Tilburg

Joanneke van de Woestijne (Zakelijk producent Makershuis Tilburg) joanneke@makershuistilburg.nl
Adeline Willems (Uitvoerend producent Makershuis Tilburg)

Aanmelden kan via ikwilmaken@makershuistilburg.nl

Agenda

Toon alles Nu 202120202019201820172016201520142013 PLAN