Menu
Sanne Nouws PLAN Maker

Sanne Nouws maakt theater om de kracht van spel te tonen. Ze gaat op zoek naar waar het vreemde vertrouwd wordt en het vertrouwde vreemd.

Sanne Nouws

In 2013 studeerde Sanne Nouws af aan de Regieopleiding van de Amsterdamse Theaterschool. Daarvoor studeerde ze af als theaterdocent aan de Academie voor Theater in Tilburg (2008).
Na haar afstuderen maakte Sanne Gmorrah bij Atelier Oerol / Over het IJ. In het voorjaar van 2016 regisseerde ze Een feest voor Boris van Thomas Bernhard, een productie van Festival Cement. Samen met Iona Daniel en Rineke Roosenboom maakte ze de bij Orkater de muziektheatervoorstelling Rumspringa.  Begin 2018 maakte Sanne aan Het beste idee voor iedereen – een productie van Festival Cement, die nog te zien is op Oerol en Boulevard in de zomer van 2018

Ze maakte haar regiedebuut in het jeugdtheater met Goed Kwaad bij theater Artemis, waarna ze voor kinderen nog Onderstebodem regisseerde bij de Toneelmakerij en Hendrik IV (ongeschikt voor kinderen). Met het plan voor laatstgenoemde voorstelling won ze de jeugdtheaterpitch in 2014 en dat idee ontwikkelde ze bij Stip jeugdtheaterproducties tot een voorstelling die in 2017 op tournee ging langs de theaters.
In de herfst van 2018 speelt Geeft Niks, een droogkomische muziektheatervoorstelling voor 5+ van Job Raaijmakers die Sanne regisseert. Met Festival Cement en Stip theaterproducties samen stippelde Sanne plannen voor de komende jaren uit. Ook zal ze de komende jaren als regisseur en schrijver werkzaam zijn bij Mugmetdegoudentand waar ze in 2017 de Paradevoorstelling Sombersongs regisseerde.

PLAN over Sanne Nouws

“Uit Sannes werk spreekt een enorme liefde voor het ambacht van het spelen. Een liefde voor TONEEL, voor doen alsof, vaak met een klassieke bron als referentie. Grootse gebaren, zich bedienend van alle theatrale uithoeken maakt ze bont en veelkleurig werk over kleine mensen met te grote problemen. Belangrijk voor Sanne is dat wij als toeschouwers deze mensen niet alleen aanschouwen, maar meevoelen, sterker nog mee verantwoordelijk zijn voor hun lot. Dit vanuit een sterk geloof in de kracht van mededogen en de kracht van de nuance als mogelijke oplossing voor wantrouwen en pessimisme. Dat optimisme spreekt ons bijzonder aan. Deze kleine mensen beziet Sanne altijd met een lichte toets en humor, zonder zich boven hen te plaatsen.

Sanne maakt graag werk voor kinderen en werkt graag op locatie. Ze is een doorwrocht denker en maker en bedient zich daarbij van een eclectische mix aan stijlen, mensen en werkwijzen.”

Leonie Clement, artistiek leider Festival Cement

Reacties op het werk van Sanne Nouws

“Rumspringa is een goed en spannend verhaal, dat je buiten stuurt met een koude rilling over je ruggengraat.”

Evelyne Coussens / Theaterkrant

““Hendrik IV, ongeschikt voor kinderen een meer dan geslaagde, vette knipoog naar alle vertrutting rondom kinderen in onze samenleving in het algemeen en die in het jeugdtheater in het bijzonder.”

Brechtje Zwaneveld / Theaterkrant

Veel werk van PLAN-makers te zien tijdens Festival Cement

18 februari 2018

Van 16 t/m 24 maart vindt in ‘s-Hertogenbosch Festival Cement plaats. Vanuit het festivalhart in de Verkadefabriek ontdek je op allerlei locaties in de stad de nieuwste generatie makers. Het festival biedt meer dan 25 voorstellingen. Maar liefst vier PLAN-makers gaan met nieuw werk in première tijdens Cement: Marijn Graven – Narziss I Hildegard I… View Article

Lees verder..

Agenda

Toon alles Nu 2019201820172016201520142013 PLAN